A Pro Progressio Alapítvány pályázati felhívása 2016. évi DEMOLA ösztöndíj elnyerésére

A Pro Progressio Alapítvány a Technopolitan Zrt. szakmai támogatásával ösztöndíjpályázatot hirdet a BME azon hallgatói számára, akik DEMOLA projekten dolgoznak.

A Demola Modell lényege az egyetemek és a vállalatok közötti kapcsolatépítés, a hallgatói innovatív ötletek gyakorlati megvalósításának serkentése céljából. A Demola finn jogtulajdonosa a kedvező tapasztalatokra építve egy finn-magyar vegyesvállalatban, a Technopolitan Zrt.-ben folytatja a Demola Budapest működtetését, valamint a know-how magyarországi és közép-európai terjesztését.

Az ösztöndíjra csak azok a BME jogviszonnyal rendelkező hallgatók pályázhatnak, akik a -2016-os évben a Demolában meghirdetett projekten dolgoztak.

A pályázat keretében maximum 4 hallgatói csoport részesülhet ösztöndíjban a csoport vezetője által benyújtott pályázat keretében.

Az ösztöndíjak számára biztosított keret 1.200.000 Ft a 2016-os évben.

Az ösztöndíj összege 50.000 Ft/ csoport/hó, de maximum 6 hónap. 

 1. A pályázat formai feltételei és a beadási határidők a következők:
  • pályázati adatlap (név, cím, elérhetőség) (2016.06.30. )
  • ajánlás a Demola projekt facilitátorától és a megbízó képviselőjétől (2016.06.30..)
 • 500-500 szavas magyar és angol nyelvű összefoglaló, mely bemutatja az adott Demola projektet (probléma felvázolása, lehetséges megoldások/ ötletek bemutatása, a KFI tevékenység leírása) (2016.06.30.)

 

 • a megszületett licenszelési döntésekről az írásos nyilatkozat (2016.07.31.
 • A pályázatokról az alapítvány kuratóriuma szakértők véleménye alapján dönt, az alábbi szempontok figyelembe vételével:

 

  • Az a hallgatói csapat részesülhet ösztöndíjban, amelynek a Demola projektjét a szemeszter végén a projekt megbízója sikeresnek ítéli meg és a projektben kidolgozott szellemi termékért licenc díjat fizet.
  • Az elbírálás szempontja továbbá a Demola projektre megbízást adó cég megelégedettségének a mértéke.
 • A pályázati anyagok leadása:

 

A pályázatokat mellékletekkel együtt 1 példányban  legkésőbb 2016. június 30-ig , kell leadni az alapítvány titkárságán. (1117 Budapest, Egry József utca 18. V1 épület C szárny 203. szoba.), illetve elektronikusan beküldeni a ppai@mail.bme.hu címre.

 1. A pályázat elbírálásának határideje: 2016. július 31-ig bezárólag.

Budapest, 2016. június 13.

 

Pakucs János sk.

a kuratórium elnöke