Demola hallgatói ösztöndíj pályázat 2016.02.01.

A Pro Progressio Alapítvány pályázati felhívása  DEMOLA ösztöndíj elnyerésére

 

A Pro Progressio Alapítvány a Technopolitan Zrt. szakmai támogatásával ösztöndíjpályázatot hirdet a BME azon hallgatói számára, akik DEMOLA projekten dolgoznak.

A Demola Modell lényege az egyetemek és a vállalatok közötti kapcsolatépítés, a hallgatói innovatív ötletek gyakorlati megvalósításának serkentése céljából. A Demola finn jogtulajdonosa a kedvező tapasztalatokra építve egy finn-magyar vegyesvállalatban, a Technopolitan Zrt.-ben folytatja a Demola Budapest működtetését, valamint a know-how magyarországi és közép-európai terjesztését.

 

Az ösztöndíj a 2015/16-os tanévre szól, összege 50.000 Ft/hallgató/hó, de maximum 6 hónap.

Az ösztöndíjra csak azok a BME jogviszonnyal rendelkező hallgatók pályázhatnak, akik a 2015/16-os tanév első félévében a Demolában meghirdetett projekten dolgoztak.

A pályázat keretében maximum 4 hallgató részesülhet ösztöndíjban.

 A pályázat formai feltételei a következők:

  • pályázati adatlap (név, cím, elérhetőség)
  • ajánlás a Demola projekt facilitátorától és a megbízó képviselőjétől
 • 500-500 szavas magyar és angol nyelvű összefoglaló, mely bemutatja az adott Demola projektet (probléma felvázolása, lehetséges megoldások/ ötletek bemutatása, a KFI tevékenység leírása)

 

 

 • A pályázatokról az alapítvány kuratóriuma szakértők véleménye alapján dönt, az alábbi szempontok figyelembe vételével:

 

  • Az a hallgató részesülhet ösztöndíjban, akinek a Demola projektjét a szemeszter végén a projekt megbízója sikeresnek ítéli meg és a projektben kidolgozott szellemi termékért licenc díjat fizet.
  • Az elbírálás szempontja továbbá a Demola projektre megbízást adó cég megelégedettségének a mértéke.

 

 • A pályázati anyagok leadása:

 

A pályázatokat mellékletekkel együtt 1 példányban  legkésőbb 2016. február 1-ig kell leadni az alapítvány titkárságán (1117 Budapest, Egry József utca 18. V1 épület C szárny 203. szoba.), illetve elektronikusan beküldeni a ppai@mail.bme.hu címre.

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. március 15-ig bezárólag.

 

Budapest, 2016. január 19.

 

Pakucs János sk.

a kuratórium elnöke