Gyerekegyetem 2015 (beszámoló)

A „Gyerekegyetem” rendezvény ebben a formában először került megrendezésre Magyarországon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kísérleti jelleggel, 9-14 éves általános iskolás gyerekek számára a Pro Progressio alapítvány támogatásával.

Az egyhetes, intenzív, játékos elemeket is tartalmazó nyári tábor 2015. június 29. és július 3. között zajlott „BME Gyerekegyetem” néven 302 fő részvételével. Nyugat-Európában több mint egy évtizedes hagyománya van az egyetemek ilyen jellegű aktivitásának, azaz egy nagyon fogékony életkorban próbálják a gyerekek kíváncsiságát felkelteni a természettudományok iránt.
A Műegyetemnek ez volt az első ilyen típusú rendezvénye, melynek keretében az általános iskolás gyerekek játékosan ismerkedhettek az egyetemmel, belekóstolhattak az egyetemista életbe. A program reggel 8-tól délután 16 óráig tartott, nagyelőadásokkal, szemináriumokkal, gyakorlati és elméleti foglalkozásokkal, látványos kísérletekkel találkozhattak a résztvevő diákok. A gyerekegyetem elvégzését oklevél tanusította. A gyerekegyetem értékeléséhez a személyes tapasztalatokon kívül mind a szülői, mind a gyerekek által kitöltött kérdőívek hozzájárultak.

A beszámoló letölthető innen (PDF)