HUNGAVENT ösztöndíj pályázat 2009.07.03.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pro Progressio Alapítvány a HUNGAVENT Kft. támogatásával pályázatot hirdet a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar diplomázó, ötéves képzésben résztvevő hallgatói (Innovációs diplomamunka díj Máthé Tibor emlékére) és doktoránsai (Innovációs doktoráns díj Máthé Tibor emlékére) részére hallgatói ösztöndíj elnyerésére. 1./ Kutatási téma:a) Diplomázó hallgató részére: diplomamunka keretében új, ipari megvalósítást lehetővé tévő eljárás kidolgozása gyógyszerhatóanyag előállítására,b) Doktoráns hallgató részére: Innovatív szemléletet tükröző, a nanotechnológiákhoz kapcsolódó olyan PhD doldozat készítése, amelynek tudományos eredményei gyakorlati alkalmazásra tarthatnak számot. 2./ Az ösztöndíjak elnyerésének feltételei:a)      Diplomamunka díj: a diplomamunka elkészítése, és sikeres megvédése a 2009. tavaszi záróvizsga időszakban, valamint a záróvizsga bizottság elnökének és a díjat adomá-nyozó által felkért szakértők véleményének alapján a VBK Dékánjának javaslata.b)      Dokotoráns díj: pályázatot adhat be az a hallgató, aki PhD dolgozatát elkészítette és legalább sikeres házi védésen jutott túl 2009. június 30-ig. A pályázatot az adományozó által felkért szakértők bírálják el és ennek alapján a VBK Dékánja tesz javaslatot az odaítélésre. 3./ Az ösztöndíj 1 diplomázó és 1 dokotráló hallgatónak adható, összegea)      Diplomamunka díj:       200.000,- Ft,b)      Doktoráns díj:              300.000,- Ft. 4./ A pályázat tartalma:

  • A diplomamunka vagy doktori értekezés
  • Rövid szöveges pályázat a munka innovatív jellegének bemutatásával
  • Bírálatok

 5./ A pályázat beadásának határideje: 2009. július 3.

  • A 4. pontban felsoroltakat a VBK Dékáni Hivatalában kell benyújtani,
  • A Pro Progressio Alapítvány pályázati űrlapját kitöltve az Alapítvány irodájában (1111 Budapest, Egry József u.18.V1 ép.V.em.525., Tel: 463-1258, e-mail: ppai@mail.bme.hu) kell beadni.

 6./ Pályázat értékelése: 2. pontban felsoroltak szerint a VBK Dékánjának javaslatára az Alapítvány kuratóriuma dönt, melyről a pályázók írásban értesítést kapnak. Budapest, 2009. május 15.                                                                                                                                                                                                                                            Dr. Pakucs János sk.                                                                                              kuratóriumi elnök