Középiskolás pályázat beszámoló – Váci Mihály Gimnázium

Örömmel értesítem Önöket , hogy lezárult a tiszavasvári Váci Mihály Gimnázium Jubileumi Váci Hetek  rendezvénysorozata.
Idén 19-dik alkalommal rendeztük meg ezt a program sorozatot, melyen a térség 10 általános és középiskolájából közel 800 diák tanár és szülő vett részt .
A 2 fordulós  matematika versenyen az első fordulóban egy 10 kérdésből álló tesztet kellett kitölteni , majd a legjobb eredményt elért tanulókat hívtuk be a döntőbe , ahol 5 kidolgozós feladattal kellett megbirkózniuk. Az első fordulóban 8 kategóriában 200 diák, a döntőben pedig 78 diák mérte össze tudását.
Az   informatika alkalmazói versenyt 3 kategóriában hirdettük meg,  ahol minden diák egyénileg mutatta meg tudását szövegszerkesztés , táblázatkezelés és grafika témakörökben.
Idén első alkalommal sikerült iskolánkba elhozni egy utazó planetáriumot.
Itt lehetőségük volt a diákoknak , hogy egy érdekes bemutató segítségével közelebbről megismerkedjenek a csillagos égbolttal  a tornateremben felállított elsötétített sátorban. Az osztályok 45 percenként váltották egymást, így iskolánk minden diákja láthatta a nap folyamán .
Első rendezvényünk a 2013. december 13-án megrendezett továbbtanulási délután volt, ahová iskolánk volt tanulói közül hívtunk meg 10 főt, akik jelenleg természettudományos szakokon tanulnak egyetemen, főiskolán. A rövid bemutatkozás és tájékoztatás után lehetősége volt a diákoknak személyes beszélgetésre is, ezzel is segítve őket a továbbtanulásban.
A pályázaton elnyert pénzösszeg segítségével lehetőségünk volt minden versenyen az első három helyezettet jutalomkönyvvel és egy szép színes oklevéllel megajándékozn. A versenyeken részt vett tanulók kaptak egy színes emléklapot, valamint a versenyek ideje alatt a kísérő tanárokat meg tudtuk hívni az iskolai könyvtárba egy szakmai beszélgetésre, ahol egy szerény vendéglátásban is részesültek .
Iskolánk minden dolgozója nevében köszönöm szépen a szakmai és anyagi támogatást az Alapítványnak, mert e nélkül nem tudtuk volna rendezvényeinket ilyen színvonalasan megszervezni .
Tisztelettel :      
         Vadné Halmi Judit a természettudományi munkaközösség vezetője
Tiszavasvári , 2014. március 7.