Tudományos közlemény pályázat eredményhirdetés

A Pro Progressio Alapítvány kuratóriuma eredményt hirdetett a „BME legkiválóbb tudományos közleménye 2012-2016” és a „BME 2016. évi legjelentősebb tudományos közleménye” felhívásra érkezett pályázatok körében.

A BME legkiválóbb tudományos közleménye 2012-2016 c. felhívás díjazott pályázatai:

a Ground tyre rubber/GTR in thermoplastics, thermosets, and rubbers c. cikk (2013) Journal of Marerials Scince

Szerzők: Karger-Kocsis József, Mészáros László, Bárány Tamás

valamint

a Comparison of electrospun and extruded Soluplus R – based solid dosage forms of improved dissolution (2012) Journal of Pharmaceutical Sciences

Szerzők: Balogh Attila, Vajna Balázs, Farkas Attila, Patyi Gergő, Kramarics Áron, Marosi György, Nagy Zsombor Kristóf

 

A BME 2016. évi legjelentősebb tudományos közleménye c. felhívás díjazott pályázata:

a Real time confinement following a quantum quench to a non-integrable model c. cikk (2016) Nature Physics

Szerzők:  Kormos Márton, Mario Collura, Takács Gábor, Pasquale Calabrese

 

A díjátadásra 2017. május 27-én került sor a BME Szenátusának ünnepi nyilvános ülésén, amelyről képes összefoglaló itt olvasható:

A Szenátus ünnepi ülésének kilencedik napirendi pontja keretében adták át a “BME legkiválóbb tudományos közleménye 2012-2016” és a “BME 2016. évi legjelentősebb tudományos közleménye” pályázatok díjait. A BME a Pro Progressio Alapítvánnyal karöltve két kategóriában tudományos közlemény-pályázatot hirdetett a BME oktatói, kutatói és hallgatói részére. A pályázat célja a publikálás ösztönzése a legelismertebb tudományos folyóiratokban, ez által jobb helyezés elérése a nemzetközi egyetemi rangsorokban, illetve a kiváló műegyetemi kutatók elismerése.

„A zsűri tartotta magát a pályázati felhívás szövegéhez – egy karról csak egy díjazott lehet –, így nem minden kiemelkedő színvonalú pályázat  kaphat most elismerést” – figyelmeztetett a BME rektora, majd felkérte Salgó Andrást, a Pro-Progressio Alapítvány kuratóriumi tagját, hogy csatlakozzon hozzá az oklevelek átadására.

A BME legkiválóbb tudományos közleménye 2012-2016 díjat ebben az évben két közlemény is elnyerte.

A „Ground tyre rubber /GTR in thermoplastics, thermosets, and rubbers” című közlemény 2013-ban jelent meg a Journal of Materials Science című folyóiratban.  Háromszerzős közlemény, mindhárman az Egyetem munkatársai: Bárány Tamás, Karger-Kocsis József és Mészáros László. Oklevelüket Bárány Tamás vette át.

A „Comparison of electrospun and extruded Soluplus R – based solid dosage forms of improved dissolution” című közlemény 2012-ben jelent meg a Journal of Pharmaceutical Sciences című folyóiratban. Hétszerzős, közülük négyen az Egyetem munkatársai: Balogh Attila, Farkas Attila, Marosi György és Nagy Zsombor Kristóf. Oklevelüket Nagy Zsombor Kristóf vette át.

A BME 2016. évi legjelentősebb tudományos közleményének címe: „Real time confinement following a quantum quench to a non-integrable model”. A cikk a Nature Physics című folyóiratban jelent meg. Négyszerzős, közülük ketten az Egyetem munkatársai: Kormos Márton és Takács Gábor. Oklevelüket Takács Gábor vette át.