Kiemelkedő innovációs teljesítményeket díjaztak a BME-n

A Pro Progressio Alapítvány ebben az évben is kiírta a Pro Progressio Innovációs Díj elnyerésére szóló pályázatát. A díjak átadására a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a „Számoljon velünk! Kutatás-fejlesztés és innováció a Műegyetemen 2013” c. kutatóegyetemi konferencia, rendezvény keretében, immár második alkalommal került sor 2013. június 21-én 12 órakor a BME Lágymányosi IQ Campus területén, a Q épületben.

A 17 éve működő Pro Progressio Alapítvány tevékenységének középpontjába a tehetséggondozást és az innovációs tevékenység ösztönzését állította. Az alapítvány évente közel 500 hallgatót és kutatót támogat ösztöndíjakkal. 2013-ban második alkalommal, a hallgatók és az oktatók részére meghirdetett pályázat keretében a – BME két éves kutatóegyetemi programjában született – két legjelentősebb innovációs eredményt ismerték el, összesen 2 M Ft ösztöndíj juttatásával.

A 2013. évi Pro Progressio Innovációs Díj nyertes pályaművei:

1. Tresorit – Felhő alapú rejtjelezett adattároló- és megosztó rendszer
Dr. Buttyán Levente tanszékvezető-helyettes, egyetemi docens, Lám István és Szebeni Szilveszter hallgatók a BME VIK Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék munkatársai.

2. Pozitron emissziós tomográfia GPU klaszteren
Dr. Szirmay-Kalos László egyetemi tanár,  Dr. Szécsi László egyetemi docens, Dr. Umenhoffer Tamás egyetemi adjunktus, Tóth Balázs doktorjelölt, Magdics Milán doktorjelölt, valamennyien a BME VIK Irányítástechnika és Informatika Tanszék, Számítógépes Grafika Csoport munkatársai

Bővebb információ a kutatóegyetemi konferenciáról:

http://proprogressio.hu/images/Letoltheto/2013_bme_innovacios_djatado.pdf

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=0D-BWbhirGE