Aqua kutatói ösztöndíj pályázat 2012.02.01.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS  

A Pro Progressio Alapítvány az Aqua Concord Kft, a Poligon TETA Kft., az Akusztika Kft. és a MTA-Talajtani és Agrokémiai Kutató Intézet támogatásával pályázatot hirdet a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar oktatói és kutatói részére kutatói ösztöndíj elnyerésére. 

1./ Kutatási téma: Mikro-szennyezőanyagok kimutatása, hatásuk és kockázatuk felmérése

A kutatás célja vizeinkben megjelenő xenobiotikumok (humán- és állatgyógyászati szerek, növényvédőszerek, ipari segédanyagok, kozmetikumok stb.), sorsának, transzportjának vizsgálata a környezetben, az emberre gyakorolt hatásaik, hatásmechanizmusuk, másodlagos hatásaik felmérése, kockázatuk felmérése környezeti elemekben és a táplálékláncon keresztül.

  

2./ Az ösztöndíj: 7 hónapra szól,

összege: 95 000 Ft/hó

1 fő részére adható.

 

3./ A pályázat tartalma:

  • Szakmai önéletrajz
  • Publikációs lista
  • Az eddig folytatott kutatómunka rövid leírása

 4./ A pályázat beadásának határideje: 2012. február 1.A pályázatokat a Pro Progressio Alapítvány irodájában (1111 Budapest, Egry József u.18.V1.ép.V.em.525.., Tel: 463-1258, e-mail: ppai@mail.bme.hu) kell beadni. 

5./ Pályázat értékelése: szakmai értékelés alapján az Alapítvány kuratóriuma dönt, melyről a pályázók írásban értesítést kapnak.   

Budapest, 2011. január 10.                                                                                                                                                                                                                                             Dr. Pakucs János sk.    kuratóriumi elnök